В Україні стартувала спецоперація “Бастіон” по боротьбі з тіньовою економікою
image

Про запуск спецоперацій заявили в Державній фіскальної службі

З 3 червня 2019 року в Україні починається спецоперація “Бастіон”, яка дозволить перекрити канали незаконного переміщення товарів на митну територію України та зупинити порушення законодавства в податковій і митній сферах. Про це заявив виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

“Аналітика останніх місяців показала відновлення ряду схем, за рахунок яких бюджет втрачає значні суми надходжень, а бізнес працює в нерівних умовах. Саме тому сьогодні існує необхідність в організації дієвих заходів, спрямованих на контроль в режимі 24/7 поставок товарів в Україну від митного кордону до споживача “, – сказав він.

За його словами, “Бастіон” дозволить збільшити додаткові податкові та митні надходження на рівні 2 млрд грн щомісяця. Спецоперація триватиме до 31 грудня 2019 року на всій митній території України.

Як повідомляє відомство у ЗМІ, на центральному рівні створено оперативний штаб, до складу якого увійдуть посадові особи керівного складу підрозділів служби, а на територіальному – 26 робочих груп в кожному регіоні України.

03 Jun 2019 11:10