Бородянщина у вогні: за минулий тиждень в районі сталося 57 пожеж
image

Про це на апаратній нараді Бородянської райдержадміністрації 8 квітня повідомив начальник Бородянського РВ ГУ ДСНС України в Київській області Віктор Дараган.

На засіданні також було зазначено, що рятувальниками було докладено максимально зусиль, аби зупинити полум’я і мінімізувати пошкодження і руйнування. Повідомляє Бородянська РДА.

Нагадаємо, що цими вихідними у Бородянському районі рятувальники врятували садовий масив від перекидання пожежі трав’яного настилу. На жаль, подібні випадки необережного поводження з вогнем неодиничні. Лише протягом минулого тижня за різних причин у районі сталося 57 пожеж, у тому числі, торфу. А в березні невеличке багаття в районі переросло в справжнє лихо. За словами очевидців, звичайний підпал трави перетворився в масштабну пожежу. Більш того вогонь почав підступати до АЗС, через що очевидці викликали пожежників

«Спалення сухої трави стало для багатьох громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей», – повідомляє Бородянський РВ ГУ ДСНС України у Київській області станом на 20 березня. – «Як правило, люди, які їх спричиняють, переконані, що таким чином вони роблять корисну справу. Та, насправді, наражають на небезпеку себе, сусідів і суттєво погіршують стан довкілля», – додають вогнеборці.

09 Apr 2019 11:47