Буча знову потерпає від сміттєвої кризи
image

Бучанці масово нарікають на бездіяльність комунальних служб міста через сміттєві гори у різних куточках міста. Комунальна криза знаходиться у активній фазі тривалий час і ситуація не змінилася навіть після зміни підрядників.

У різних районах Бучі нарікають на безгосподарність мера Анатолія Федорука і комунальних служб. Причиною цьому стали великі купи сміття, які тижнями не вивозяться із міста. Так, Валентина Кравчук написала у місцевій групі скаргу про цю проблему, розповівши про смітники на вулиці Вишневецького.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - smittia-zhest-tarasivs-ka-1.png

І через кілька днів після публікації до посту додавалися фотодокази сміттєвих куп.

Наступного дня Ірина Форостовець так же поскаржилася про сміттєві купи по вулицях Тарасівська та Дмитра Вишневецького. “Смітники не мають ніякої огорожі та закриття, саме тому значний відсоток людей спокійно звозить сюди купу відходів. Оскільки сміттєві баки розташовані біля залізничних колій, люди , що проїжджають це все, будуть мати “чудове” враження про наше місто. Окрему увагу хочу звернути на те, що смітники знаходяться поруч з дитячим і спортивним майданчиком, діти всім цим дихають”.

І якщо у даних випадках можна було б сказати, що комунальникам не вистачає часу на околиці, але така ж ситуація спостерігається і у центрі, по вулиці Богдана Хмельницького, де такий же безлад, на що поскаржилася Вікторія Друзенко.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - smittia-zhest-tsentr.png


Для прикладу, сьогодні наші журналісти зафіксували такий же безлад по всій території Лісової Бучі, заваленої купами сміття. 

Не меншою проблемою у багатьох мікрорайонах Бучі є підтоплення і заливання вулиць, у результаті чого дороги перетворюються на канали. За словами бучанців місто через це стає схоже на Венецію, але їм через це не дуже весело. Цікаво, що про ситуацію на Тарасівській написала депутат Бучанської міської ради Олена Березинець, яку відносять до оточення мера Анатолія Федорука.

Вже їй у коментарях додали інформацію про аналогічну проблему на вулиці Кочубея, на якій перманентні калюжі місцеві вже прозвали “брудним озером”. 

Мер Бучі Анатолій Федорук на цю проблему ніяк не реагує. З офіційних сторінок міськради публікуються лише переможні реляції про збирання роздільного сміття і досвід комунальних служб різних країн. У свою чергу завідувач відділу житлово-комунального господарства Бучанської міської ради Олена Докай, яка відповідає за дане господарство, намагається коментувати бучанам відповіді на скарги у фейсбуці, повідомивши, що у місті справді склалася проблема із вивезенням сміття.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - Dokay-vidpovid-smittia.png

Однак, навіть після звернень уваги міськради на цю ситуацію, проблеми із вивезенням сміття за вказаними адресами не вирішені. Місто продовжує потерпати від комунальної кризи.

Нагадаємо, що це проблема не останніх тижнів чи місяців, а системна проблема у господарській діяльності мера Бучі Анатолія Федорука. Кілька місяців тому, під час зимового періоду, бучанці масово скаржилися не лише на відсутність розчищення доріг у місті від снігу та ожеледі, а й на купи сміття.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - Barkholenko-smittia.png
Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - skrin-8katok-576x1024.jpg
Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - skrin-10katok-576x1024.jpg

Як бачимо, ситуація з комунальним господарством Бучі перебуває у перманентній і невиправній ситуації, за якої з усіх мікрорайонів міста не вивозиться сміття, проявляється цілковита байдужість до підтоплень. І це проблема не весняних місяців, на які зазвичай списують аналогічні ситуації комунальники (після танення снігу), – сміття тижнями не вивозиться і взимку. Чому місцева влада Бучі не вирішує ці проблеми упродовж тривалого часу – питання відкрите. І на нього мер Анатолій Федорук та його заступники не дають нам відповідей.

21 Mar 2019 13:31