Бучанська міськрада підробила рішення сесії, щоб відібрати ірпінське приміщення
image

Бучанська міська рада сфальсифікувала рішення сесії №2306-44-VII “Про набуття до комунальної власності територіальної громади міста будівель за адресою: м. Буча, вул. Яблунська, 129”. Документ датований 4 вересня 2018 року, однак в цей день Бучанська міська рада не засідала. На основі сфабрикованого рішення Буча відібрала в Ірпеня приміщення для позакласного розвитку школярів.

У жовтні минулого року у Реєстрі прав власності на нерухоме майно з’явився новий запис. Відповідно до нього, громадський будинок “Міжшкільний навчально-виробничий комбінат”, який є комунальною власністю територіальної громади міста Ірпеня, перейшов у комунальну власність Бучі.

Такі зміни здійснив державний реєстратор Гостомельської селищної ради Богдан Адамчук. А підставою для цього стало рішення Бучанської міської ради №2306-44-VII від 04.09.2018 року та лист Фонду Державного майна України від 12 жовтня минулого року.

Проаналізувавши офіційний сайт Бучанської міської ради, з’ясувалося, що 4 вересня 2018 року не було прийнято жодних рішень. Також ніде немає поряду денного сесії від 4 вересня 2018 року.

Поряд з тим, розпорядженням міського голови 6 вересня було скликано позачергове 44-те засідання Бучанської міської ради. Однак і цього дня депутати не приймали рішення за №2306-44-VII, яким відбирається Ірпінське приміщення.

За оцінкою правознавців, реєстрацію будівель за адресою: м. Буча, вул. Яблунська, 129 було здійснено на підставі підробленого рішення Бучанської міської ради.

“Йдеться про злочин – службове підроблення. Це частина друга статті 366 Кримінального кодексу України. Карається штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”, – коментує правознавець, експерт з кримінального права Максим Гурський.

Ірпінська міська рада вже відреагувала. До Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури направлено заяву про вчинення злочину.

“В діях посадових осіб Бучанської міської ради вбачаються ознаки кримінального правопорушення: видача та подання державному реєстратору завідомо неправдивих офіційних документів. А саме рішення Бучанської міської ради №2306-44-VII від 04.09.2018 року, на підставі якого було зареєстровано право комунальної власності за Бучанською територіальною громадою на будинок “Міжшкільний навчально-виробничий комбінат” за адресою: м. Буча, вул. Яблунська, 129, що спричинило тяжкі наслідки територіальній громаді міста Ірпеня у розмірі 742 989,34 грн. Просимо Вас розглянути дану заяву, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та надати відповідний витяг на адресу Ірпінської міської ради”, – йдеться в офіційній заяві за підписом першого заступника Ірпінського міського голови  Олександра Маркушина.

Як відомо, вказана будівля була зведена у 1978 році. Від того часу  перебуває на балансі управління освіти Ірпінської міської ради.

01 Mar 2019 10:39