Бучанці через петицію хочуть заборонити забудову території храму Андрія Первозваного
image

Громадяни ініціювали збір голосів через петицію, за допомогою якої хочуть завадити планам мера міста Федорука забудувати її висотними будівлями.

15 квітня 2019 року Андрій Шишкін створив електронну петицію, за допомогою якої громадяни хочуть заборонити внесення прилеглої території Церкви Святого Апостола Андрія Первозванного та Всіх Святих УАПЦ до паркового фонду.

У мотиваційній частині мету створення петиції пояснили так: “для запобігання забудові, внесети прилеглу територію Церкви Святого Апостола Андрія Первозванного та Всіх Святих УАПЦ до паркового фонду з забороною будівництва на цій тереторії”.

Наразі зібрано 83 голоси із 240 необхідних.

Нагадаємо, що скандал із забудовою церкви виник після того, як депутат Бучанської міської ради Олександр Таможній розмістив у себе на сторінці ролик з відповіддю на бездоказові обвинувачення себе. У розміщеній на нього фейковій “джинсі” коментарі давав власне мер Бучі Анатолій Федорук. Спростовуючи обвинувачення депутат пояснив, що таким чином міський голова намагається відволікти бучанців від проблем, зокрема корупційних, якими керує власне Федорук. Серед них були озвучені і плани на забудову згаданої церкви.

https://www.facebook.com/tamozhniy.bucha/videos/2257262107848012/

Разом із тим у мережі випливли відео, на яких священик храму Андрій Галавін розповів про домовленості із забудовниками, за якою не менше гектара землі навколо церкви мають віддати під висотні будівлі.

Повне відеоінтерв'ю настоятеля Свято-Андріївського храму протоієрея Андрія Галавіна щодо забудови території церкви Федоруком.

Gepostet von Павел Сименко am Donnerstag, 11. April 2019

Головний архітектор Бучі у свою чергу прокоментував цю забудову, пояснивши, що віддача гектару землі не гарантує те, що церкву за рахунок забудовників добудують.

24 Apr 2019 10:31