Бучанці обурюються знищенням дерев по території ОТГ
image

У місцевій громаді звернули увагу на продовження вирубування дерев родиною Федорука, цього разу поблизу зупинок і трас на виїзді з Бучі до Ворзеля. Тепер комунальники випилюють здорові насадження без будь-яких пояснень за межами міста Буча по території ОТГ.

Дописувач Максим Нікольський у групі “Ворзельські ініціативи” розмістив допис про ситуацію зі спилюванням здорових дерев.

“Дякую” Вам Анатолій Федорук за те, що Ви дуже турбується про мешканців селища Ворзель! Знаєте, що вони дуже багато працюють та не мають часу на відпочинок. Тому Ви зрізали дерева які хоч трохи давали тінь людям які очікують маршрутне таксі або йдуть на електропотяг для того щоб вони приймали сонячні ванни від прямих сонячних променів в + 30 С°”

Пост привернув увагу жителів громади, через що його багато користувачів перепостили по інших групах, як і бурхливі обговорення.

По локації опубліковані світлини показують вирубку дерев по дорозі зі Склозоводської до Ворзеля. Користувачі розповіли про те, що така ж ситуація відбувається і по інших районах Бучі та ОТГ.

За зауваженнями коментаторів, дерева знищуються без заміни з підсадженням нових, або ж саджають молоді і малорослі дерева. При цьому більшість зрізаних дерев носять інженерне призначення – захищають територію від снігових заметів та сонця.

Відтак, Анатолій Федорук масштабує свій досвід на територію громади у випилюванні дерев без дозволу. Очевидно, що території, на яких почалися такі “реформи” зазнають невдовзі перепродажу або ж забудови.

19 Jun 2019 11:13