Чому бучанські депутати роздають землю агентам з нерухомості?

З жовтня 2018 року депутатська більшість  Бучанської ради на чолі з міським головою Анатолієм Федоруком виділили майже 4 га бучанської землі невідомим особам, здебільшого в лісовій частині міста. Деяких із них вдалось ідентифікувати, про що ми писали раніше.

Нещодавно стало відомо, що земельні ділянки отримали родичі начальниці фінансового управління Бучанської ради Тетяни Сімон та сестра начальниці прес-центру Бучанської ради Вікторії Ляховець. Зокрема, Юлія Семенець, племінниця Сімон, отримала ділянку по вулиці Леоніда Глібова, а по вулиці Мічуріна ділянку отримала Наталія Шипко – сестра Вікторії Ляховець.

За які заслуги перед містом були виділені ділянки? Невже за те, що ці працівниці міської ради минулої  зими стали відомі на всю Україну завдяки своєму відпочинку на Мальдівах?. Адже такій піар-кампанії Бучі могло позаздрити кожне місто нашої держави.

За дивним збігом обставин на сайтах продажу нерухомості  з’явились  оголошення  про продаж ділянок такої ж площі, розташованих по вулицях Глібова і Мічуріна. Вартість першої становить 70 тис. доларів, а другої – 35 тис. доларів.

Продає ці ділянки одна і та ж агенція нерухомості –”Нова Перспектива”. Саме цю агенцію активно рекламує на своїй сторінці у  Facebook Андрій Балишин – колишній депутат Блиставицької сільської ради, агент з продажу нерухомості в Бучі.

Ще за одним, ну дуже  дивним збігом обставин, по вулиці Революції земельну ділянку отримала Марина Балишина, а поряд з нею і  Бантюк Людмила. До речі, заяви цих двох написані однією рукою в один час. За них потім позитивно проголосували депутати.

Тож, Андрій Балишин точно повинен знати Марину Балишину, щонайменше вони друзі в соцмережах.

Агенція нерухомості “Ексклюзив” та “Нова Перспектива” отримали свою долю бучанської землі для реалізацї. Та і це не все, адже агентів із нерухомості в Бучі багато, треба всім дати.  Так ділянку отримав  і Андрій Дубич, який також активно продає бучанську нерухомість.

А ось тут він допомагає мешканці Гостомеля Катерині Кастеріній продавати нерухомість. Так би мовити, по-сусідськи, адже вона отримала ділянку поряд із ним.

По тій самій вулиці земельну ділянку отримала мати Кастеріної – Волкунович Ірина та ще дві особи з Гостомеля, звідки родом сама Кастеріна Кастеріна – Карпенко Дарія та Мазніченко Ольга.

Схоже, в Бучі з’явилась нова пільгова категорія, яка має право на першочергове отримання земельних ділянок – продавці нерухомості.

Є ще одна привілейована категорія – адвокати. Зважаючи на те, що міського голову Анатолія Федорука та секретаря ради Василя Олексюка судять через факт розкрадання бучанських земель, то саме адвокати тут на вагу золота.

Земельну ділянку по вулиці Некрасова отримав Пархоменко Віталій – співзасновник компанії,  пов’язаної з депутатом Бучанської міської ради адвокатом Ігорем Козаком, який представляє “Батьківщину” в Бучанській раді та є адвокатом Анатолія Федорука по вищезгаданій справі. Пархоменко, як і Козак, значилися власниками приватного підприємства “Центр юридичної допомоги”. Директором цього підприємства є Півень Костянтин, який значиться як один із спонсорів політичної партії “Батьківщина”.

Ще одну ділянку виділили Олександру Шалавінськом, мешканцю Брусилова, який одразу продав її Дєктярьову Віктору, що ще до продажу займався оформленням документів для її отримання. Також виділили ділянку Акулініну Андрію, вона межує з ділянкою Шалавінського.

Обидві обнесені одним парканом.

Депутати без проблем проголосували за згадані ділянки, тільки от забули вони про те, що рік тому бучанець Валентин Тімченко – інвалід другої групи, звертався з проханням виділити йому цю ділянку. Тоді йому відмовили, мотивуючи це тим, що на тому місці має бути зелена зона загального користування. Виходить, що бучанець, інвалід другої групи,  це щось незначне, а от звичайний адвокат – вага, для нього можна і зелену зону під будівництво віддати. Валентин Тімченко звернувся до суду з метою визнання даного рішення  незаконним, але працівники юридичного відділу яро захищають  інтереси  брусилівців, а не бучанців.

Все вищенаписане – це аналіз, факти і страшна статистика. Висвітлюючи такі схеми, я кожного разу веду до того, що такі злочини перед громадою пробачати депутатам не можна! Але найсумніше те, що, як свідчить досвід, додаткові п’ятсот гривень перед виборами, ремонт в під’їзді чи трохи тротуарної плитки знову заразять більшість бучанців вірусом політичної амнезії та дадуть благословення черговому дерибану ресурсів громади уже в наступному скликанні. Може, досить?

Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської ради від “Свободи”

Джерело: Громада Приірпіння

22 Oct 2019 17:40