Ексрегіонал з Донбасу через Федоруків просуває будівництво токсичного заводу у Ворзелі
image

Пов’язаний з терористами ЛДНР “бізнесмен” Тігран Кочарян через контакти з родиною Федоруків просуває незаконне захоплення території у Ворзелі і будівництва там асфальтного заводу. Юристи показують на корупційність рішень на користь цього проекту.

Землі Ворзеля знову незаконно і з численними порушеннями привласнюють для побудови там асфальтного заводу. Про це на своїй сторінці повідомив Дмитро Гончарук.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1586902424776471&id=100003701867232

Згідно представлених ним офіційних документів виявляється, що Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням визнав дії та приписи ДАБІ щодо будівництва асфальтного заводу навпроти Ворзельського кладовища – протиправними (рішення – https://opendatabot.ua/…/79016603-31e0d1874dc213965d7f23123…). Основним аргументом стало те, що асфальтний завод, який Ви бачите в заголовку статті не є будівлею чи спорудою, а тому і не міг бути об’єктом перевірки.
ДАБІ подала апеляцію (https://opendatabot.ua/…/81283196-78a002c32bce7ac8f5df7b8f0…) на рішення суду першої інстанції, але, нажаль, як видно із ухвал шостого апеляційного суду у ДАБІ відсутні кошти для сплати судового збору (51 тис.грн.), що свідчить про велику вірогідність того, що на цьому розгляд справи і закінчиться.
Паралельно із вказаною справою в суді розглядається справа (ухвала – https://opendatabot.ua/…/80629153-03c43b632ab263dfc8f011b5f…), щодо знесення асфальтного заводу, але в світлі викладеного вище, перспективи у цій справі також примарні.
Знову ми бачимо, що гучні заяви представників органів місцевої та державної влади не варті нічого, коли з іншої сторони стоять бізнес-інтереси певних осіб.
Дмитро Гончарук нагадав, що міський голова Бучі Анатолій Федорук минулого року обіцяв під час щорічного звіту боротися проти створення цього підприємства.

Нагадаємо, що засновниками ТОВ “Фінансово-промислова група” Алькор “є житель Луганська Кочарян Тигран Рафікович і мешканка Києва Кочарян Мілена Тігранівна. Зареєстрована компанія у Києві на вул. Богдана Хмельницького.
Тигран Кочарян є екс-депутатом Луганської міської ради від “Партії регіонів”. У 2014 році балотувався до Верховної Ради від партії “Сильна Україна”, у 2016 – як самовисуванець.

У вересні 2016 року, коли в.о. голови Київської обласної державної адміністрації став уродженець Грузії Лев Парцхаладзе, кандидатуру Тиграна Кочаряна подавали на посаду керівника Київоблавтодору.

Ім’я Кочаряна давно пов’язане з терористичних організацій ЛНР і ДНР. Відомо, що 19-22 червня минулого року він перебував в Луганській області на території тимчасово контрольованої окупантами для зустрічі з керівництвом терористичних угруповань.

Варто відзначити, що ім’я Тиграна Кочаряна фігурує в ЗМІ в ряді скандалів навколо розкрадання бюджетних коштів у сфері будівництва автомобільних доріг.

Зокрема, як повідомляє сайт “Наші гроші”, у 2013 році Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації оголосив тендер на ремонт дороги вартістю 19 млн грівен.Тендер виграла ТОВ “Дорбудальянс”, керівником якої є Тигран Рафікович. Тоді єдиним конкурентом “Дорбудальянса” з різницею в 0,1% було ПП “Бліц-Буд”. Цю фірму із статутним капіталом 300 грн заснував у 2003 році луганчанин Олександр Блискун, який є давнім бізнес-партнером Тиграна Кочаряна: у 2008-2011 роках вони спільно володіли фірмою ТОВ “Мегаполіс Плюс”.

У 2015 році Служба автомобільних доріг в Луганській області уклала угоду з ТОВ “Дорбудтехнологія” на експлуатаційне утримання та ремонт доріг державного та місцевого значення загальною вартістю 387,30 млн гривень. У тендерній документації було вказано, що протяжність доріг для ремонту становить 1960,2 км, при цьому, за даними Державтоінспекції в Луганській області, протяжність автодоріг загального користування державного значення тоді становила тисяча дев’ятсот тридцять одна км, тобто на 39 км менше.

З 10 по 17 лютого 2018 р. активісти і жителі Ворзеля збирають підписи проти запуску заводу. Ворзельчани бояться, що після запуску підприємства вони втратять єдине місце для відпочинку на воді у селищі, а викиди заводу на їхню думку можуть негативно вплинути на екологію.

У зв’язку з цим громадські працівники вимагають від місцевої влади захистити їх селище і наполягають, що мінімальна відстань до житлової зони для такого об’єкта, як асфальтний завод, має становити 1 000 метрів.

“Якщо ми порахуємо вказану відстань від нового об’єкта до селища, то дізнаємося, що межа 1 000 м проходить у Ворзелі по вулиці Лісовій, в районі санаторію” Перемога “. Також санітарна зона охоплює територію Ворзельської озера, ресторанного комплексу “Шкіпер” і звичайно всіх ділянок від вулиці Лісовій до Варшавської траси. Цікаво, що думають власники цих підприємств і житлових будинків про таке сусідство? “, – йдеться в повідомленні громадських об’єднань.

Так як завод повинен буде працювати 24 години на добу, а випаровування токсинами буде отруювати навколишнє повітря – ворзельчани активно протестують проти зведення цього підприємства на їх території. Однак, при цьому, попри незаконність видачі дозвільної документації на землю і пов’язаність власника компанії з терористичними організаціями ЛДНР, родина Федоруків всіляко сприяє його зведенню.

13 May 2019 13:18