Генпрокурор Рябошапка доручив розібратися із забудовником Мирончуком, – нардеп

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка взяв на особистий контроль справи власника будівельної компанії “Орлан-Інвест Груп” Антона Мирончука та доручив розслідувати незаконні дії забудовника заступнику Генпрокурора Віктору Трепаку. Про це повідомила у своєму FacebookНародний депутат України від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк

«Після невдалих спроб домовитись, забудовник Кампи Антон Мирончук вирішив просто взяти і зняти арешт, який був накладений під тиском місцевих активістів, зокрема Alinka Lizunova, на цю забудову. Інформую небайдужу громадськість міста Буча, що рішення Київського господарського суду буде оскаржене. 
Я звернулась до Генпрокурора Руслана Рябошапки взяти питання оскарження цього рішення під особистий контроль. З його слів, він дав відповідне доручення своєму заступнику Віктору Трепаку”, – повідомила Ольга Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, що Антон Мирончук є фігурантом кримінальних проваджень. При цьому Мирончук та його компанія “Орлан-Інвест Груп” є найбільшими неплатниками пайової участі до місцевого бюджету. Бюджет Ірпеня недоотримав від Антона Мирончука та його компанії «Орлан-Інвест Груп» понад 13 млн грн. Нещодавно Верховний суд України зобов’язав компанію-забудовника сплатити до міського бюджету 1,7 млн грн.

21 серпня ц. р. Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження щодо підробки Мирончуком документів для уникнення сплати більш ніж 4 млн грн пайових внесків до бюджету. Однак уже наступного дня провадження було закрите. Ірпінська міська влада готує звернення до Генпрокуратури, НАБУ та ДБР із проханням розібратися з фактом блискавичного закриття цієї справи, а також вимагає публічного звіту прокуратури на сесії міськради. Раніше місцеві активісти звинувачували Антона Мирончука у організації побиття громадських діячів та використання “тітушок” для нападу на активістів та спалення їхніх автівок.

01 Nov 2019 23:23