Хто має платити за вивезення сміття уздовж трас: реакція бучанців на нову схему Федорука
image

“Реформа” ЖКГ міста Бучі отримала у бучанців нищівну критику і обвинувачення у корупційних схемах і викликає ще більше питань. Жителі мікрорайонів не розуміють хто буде відповідати за купи смітників після їх “децентралізації”.

Пост бучанки Rika Tika у групі Буча район Тарасівська (ЛБ) про нововведення з вивезенням сміття викликав нову хвилю обговорень і поставив ще більше питань перед бучанцями:

“ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ” СМІТНИКІВ
Відділ благоустрою планує перенести смітники на Тарасівській. Якщо раніше всі контейнери знаходились на одній локації, то тепер біля кожного багатоквартирного будинку планується свій сміттєвий майданчик з контейнерами. Існуючий сміттєвий майданчик планується ліквідувати.
Для вивозу ремонтних відходів, великогабаритних (меблі, ліжка) кожному мешканцю потрібно індивідуально домовлятись з перевізником відходів.
Чи буде це покращення чи сміття рознесеться по всьому району…”, – написала Ріка.

Інші дописувачі розкритикували це нововведення, зауваживши, що одного контейнера буде мало на дві багатоповерхівки. І не менше проблем викликає те, що робити з контейнерами поблизу вокзалу і уздовж трас, адже до смітників відходи викидають люди, які там не живуть. І виходить, що за вивезення цих контейнерів будуть зобов’язані люди, які живуть поблизу цих місць збору сміття?

Бучанська влада та новий підрядник не відопвідають на ці питання. Адже, судячи з їх заяв, за вивезення всього сміття повинні платити за свій рахунок самі бучанці.

10 Apr 2019 12:00