КМДА організовує екскурсійні тури по місцях зйомок серіалу “Чорнобиль”
image

Після виходу серіалу НВО “Чорнобиль” про катастрофу на ЧАЕС, кількість бажаючих побачити атомну електростанцію, та локації, пов’язані зі зйомками фільму кардинально збільшились. Щоб упорядкувати потік туристів в КМДА вирішили організувати екскурсійні тури.

Нарешті владні інституції почали користуватися туристичним бумом, і використовувати наплив бажаючих відвідати українські локації.
Як повідомляє сайт “Коментарі. Київ” в КМДА заявили, що готують короткі і більш тривалі маршрути. Охочих водитимуть по місцях зйомки серіалу в Києві і Чорнобильській зоні, гіди розповідатимуть історії про зйомку епізодів і інформацію про локації. У минулому році на території зони відчуження побували туристи із 112 країн світу.

Однак, вже після виходу перших серій цього року кількість відвідувачів різко зросла. У турфірмі SoloEast розповіли, що у травні кількість туристів збільшилась на 30%, а на літо заброньовано на 40% більше місць. Фірма Chernobyl Tour також повідомила про зростання попиту на екскурсії на 30-40% після виходу серіалу.

Покази п’ятисерійної драми “Чорнобиль” від HBO стартували шостого травня, незабаром після 33-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 26 квітня 1986 року.

11 Jun 2019 13:08