Київська агломерація вже не за горами: перший прогноз щодо строків об’єднання столиці із передмістям
image

Влада Києва та області можуть найближчим часом підписати угоду про Київську агломерації.

Нагадаємо, що питання довкола створення київської агломерації обговорюється впродовж року: чи потрібна вона, кому потрібна, для чого, що дасть її створення, яка фінансова складова стоїть за цим? Як повідомляв ІА «Погляд», Київ веде діалог з містами Бориспіль, Буча, Вишневе, тоді називали значні більші строки: «При оптимістичному сценарії, якщо говорити про агломерацію в повному її масштабі, це може зайняти (об’єднання з передмістям – ред.) близько 5 років».

Наразі своє бачення щодо строків створення Київської агломерації «Великому Києву» розповів секретар Київради Володимир Прокопів.

«Я прогнозую, що підписання відбудеться вже найближчим часом. І це важливо, тому що люди і кияни, і жителі передмістя не проти. Вони фактично вже проживають в агломерації. А проти, як правило, місцева влада, і, на мій погляд, перш за все через свою необізнаність. Їм чомусь здається, що підписавши угоду Київ претендуватиме на місцеве самоврядування, а Київрада відразу ж почне ділити їх землю. Але це не так. Створення агломерації – це процес прийняття спільних, взаємовигідних як для столиці, так і для населених пунктів передмістя, рішень, які приймають на своєму рівні місцевих рад », – каже Прокопів.

14 Mar 2019 15:36