Тимошенко в Бучі: завезені шанувальники та неадекватні однопартійці
image

Голова київського осередку ВО “Батьківщина” Костянтин Бондарєв під час візиту Юлії Тимошенко до Бучі налетів на журналістку Руху ЧЕСНО. Він не захотів відповісти, чому в партії “Батьківщина” покривають дерибанників біличанського лісу – натомість звинуватив журналістів у політичній проституції. Для масовки до міста привезли мешканців Вишгорода й Тетерева приблизно 10-ма автобусами. Після виступу Тимошенко зі сцени співав Олександр Пономарьов. Раніше він був VIP-агітатором мера Бучі – екс-регіонала Анатолія Федорука.


2 березня до міста Буча Київської області приїхала кандидатка в Президенти, лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Зустріч було призначено на 17:30. Її рекламували на білбордах команди екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка.

За словами містян, площа, яка була майже порожньою на початок заходу, миттєво наповнилася людьми, здебільшого літнього віку. Як з’ясувалося, на зустріч із Тимошенко до Бучі привезли прихильників “Батьківщини” переважно з Вишгорода та Тетерева.

Окрім того, один з бучанців розповів журналістам Руху ЧЕСНО, що людям, яких привезли на цей захід, платили по 30 грн за годину.

Під час виступу Тимошенко гості з Вишгорода розповіли, чому голосуватимуть саме за неї. Це переважно люди пенсійного віку.

У кулуарах, за сценою, Тимошенко зустрічав мер Бучі – екс-регіонал Анатолій Федорукякого судять за розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах. Він подарував лідерці ВО “Батьківщина” букет білих троянд.

Цікаво, що раніше Федорук був присутній на зустрічі з виборцями кандидата в Президенти від ВО “Свобода” Руслана Кошулинського, але близько до нього не підходив і жодних дарунків не давав.

За кілька місяців до початку президентської кампанії Рух ЧЕСНО зауважив, що Федорук брав участь у зустрічі представників київського обласного осередку “БПП” з громадськістю.

Окрім Федорука, на Тимошенко чекали депутати з бучанської “Батьківщини” – лобіст перевізників Олег Сотніков та Олег Квашук, який оформляв землі в бучанському лісі на підставних осіб для екс-нардепа, комуніста Ігоря Калєтніка, а також голова Київської облради Ганна Старикова, очільник Київської парторганізації ВО “Батьківщина” Костянтин Бондарєв.

Останній накинувся на журналістку Громадського руху ЧЕСНО Олену Жежеру, яка мешкає в Бучі, звинувативши її в тому, що вона працює на Петра Порошенка, та назвав її “політичною повією”, жодним чином не обґрунтувавши свої звинувачення.

Журналістка поцікавилася в Бондарєва, як так сталося, що в депутата Коцюбинської ради від ВО “Батьківщина” Владислава Євстєфєєва, котрий, як видно на відео, стояв поряд з Бондарєвим, опинились у власності 100 земельних ділянок у Біличанському лісі, який з 2015 року належить до Національного парку “Голосіївський”.

На це запитання Бондарєв заявив, що не повинен відповідати за всіх членів партії, і, не приховуючи агресії, почав психологічно атакувати журналістку.

“Я шокована такою поведінкою наших політиків. Про яке цивілізоване майбутнє нашої держави може йти мова, якщо на тебе буквально кидаються й нізащо починають ображати політики такого рівня як Бондарєв? А все чому? Бо не можуть знайти відповідь на просте питання: чому “Батьківщина” покриває своїх однопартійців та депутатів місцевих рад, які знищують ліс. До слова, відомо, що саме Бондарєв організовував візит Тимошенко в Бучу та віз автобуси підтримки з Вишгорода. Він показав не лише своє обличчя, а й обличчя всієї “Батьківщини”, які покривають своїх однопартійців-дерибанників”, – розповідає Олена Жежера.  

Наприкінці виступу Тимошенко на сцену вийшов співак Олександр Пономарьов. Раніше він був довіреною особою Федорука на виборах до Верховної Ради 2014 року й агітував за нього не лише з листівок, а й виступами в населених пунктах, які входять до 95-го виборчого округу. А 2018-го депутати Бучанської міськради надали Пономарьову статус почесного громадянина Бучі.

05 Mar 2019 16:58