У Бучі невакцинованих дітей не пускатимуть до школи

Міська влада Бучі ухвалила рішення не допускати до навчальних закладів нещеплених дітей. Про це повідомляється на сторінці Бучанської міської ради в Facebook.

«Відсутність щеплень не повинна створювати загрозу іншим дітям, із такою загальною позицією виступили міністерства освіти і охорони здоров’я, а відсьогодні таке рішення прийняли на засіданні комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправський», – говориться в повідомленні.

Рішення обумовлене тим, що в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк і дифтерію набуває загрозливого характеру і стає питанням національної безпеки у державі, стверджує міський голова.

Головний лікар КНП «Бучанський центр первинної медико – санітарної допомоги» Оксана Джам навела таку статистику: торік у місті на кір захворіло 15 дорослих і 11 дітей, а за нинішній відповідно 33 та 38 – по громаді.

На сьогодні в громаді не щеплені 200 школярів, що викликає суттєве занепокоєння у медиків. Дітей, які мають протипоказання до щеплення, мусить захищати колективний імунітет. Він формується, коли 95-98% людей у суспільстві вакциновані. В таких умовах інфекція просто не має, де поширюватися.

«Тож було прийнято рішення ЗАБОРОНИТИ відвідувати заклади освіти на території Бучанської громади з 1 жовтня нинішнього року не вакцинованим дітям», – наголошується в інформації.

Батьки таких дітей в Бучі отримають персонально листи-повідомлення з усіма необхідними документами і матимуть час, аби зробити щеплення від небезпечних хвороб.

23 Oct 2019 10:22