У Бучі переселенець з Донбасу створив наркоплантацію
image

“Наркоаграрій” створив теплиці, у яких вирощував кущі коноплі. Після затримання поліцією заявив, що все це росло для його власних потреб.

Уродженець Донецька, який тимчасово проживає у місті Буча, облаштував парник, де вирощував зілля коноплі. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Київській області.

Виявили незаконні посіви оперативники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків поліції Київщини спільно з працівниками  Ірпінського відділу поліції під час проведення комплексної оперативно-профілактичної операції “Мак”. 

У спеціально облаштованому парнику працівники поліції вилучили понад 30 кущів забороненого зілля. 41-річний чоловік зізнався, що власноруч посадив траву коноплі і доглядав за нею. 

Також правопорушник пояснив, що вирощував для власного вжитку. Однак справжні мотиви працівники поліції з’ясують під час проведення досудового слідства. Вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.  

Згідно чинного законодавства посів та вирощування снотворного маку, конопель дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності. 

06 Jun 2019 12:11