У Бучі припинено скандальну забудову біля “Кампи” (ФОТО)

Нещодавно в місті Буча поліція демонтувала та арештувала техніку, яка працювала біля “Кампи”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на сторінку Ольги Василевської  у Facebook.

Андрій Нєбитов, Олег Петренко поліція демонтує паркан та арештовує техніку, яка працювала на Кампі. Дякую! Це історична подія для Бучі. Боротьба з незаконними забудовами триває”– йдеться у повідомлнні.

Боротьба за цю територію тривала не один рік, але ця історія, скоріш за все, закінчилася “хеппі-ендом”. Громада намагалася протистояти спорудженню чергових висоток. За цей час забудовник знищив унікальний дубово-грабовий ліс, вік окремих дерев сягав 300 й більше років. У вересні 2018 року боротьба досягла апогею. Дійшло до того, що найняті забудовником “тітушки” обстріляли та побили місцевих жителів.

Нагадаємо, що забудовником цієї землі по вулиці Лісова, 1-а виступило ТОВ “Комфорт ЛТД” (на той час його очолювала депутат Бучанської міської ради Алла Карпенко). За договором суборенди товариство передало її обслуговуючому кооперативу ЖБК “Кампа-парк”.
У свою чергу кооператив уклав договір підряду з ТОВ “Смарт Універсал Груп”, засновниками якого були наближений до “забудового кола” ексмера Ірпеня Володимира Карплюка Антон Мирончук та його матір.

Після вересневих буремних подій “Комфорт” вирішив розірвати договір суборенди з ЖБК “Кампа-парк” на підставі використання земельної ділянки способами, які суперечать екологічним вимогам (вирубка дерев).

Проте на ділянці продовжилися роботи по розпилюванню та вивезенню деревини, які були речовим доказом вчинення злочину.

17 Dec 2019 23:25