У Київській області діятиме антирейдерський штаб
image

У Київській обласній державній адміністрації відновлено роботу Антирейдерського штабу.

Про це повідомляє офіційний сайт КОДА. Його мета – захист прав сільськогосподарських товаровиробників, протидія незаконному поглинанню та захопленню підприємств  АПК.

На першому засіданні було розглянуто питання про заволодіння земельними ділянками агрохолдингу RESILIENT a.s., ТОВ «Деремезна-Агро», земельними ділянками громадян Бородянського району, про передачу земельних ділянок в приватну власність в селі Кошів та селі Галайки Тетіївського району, про оренду земельних ділянок жителів села П’ятигори Тетіївського району. Також було розглянуто звернення ТОВ «АГРО-ПРОПЕРТІ» Таращанського району щодо незаконного використання земель сільськогосподарського призначення ТОВ «Агросленд».

«Можна багато говорити про складну ситуацію в сфері агробізнесу. Рейдерство – це проблема всієї України. Це відбувається не лише на Київщини, а в усіх областях. Блокується робота підприємств, іноземні інвестори просто бояться заходити. Тому взаємодія із правоохоронними органами, з представниками бізнесу, наша спільна робота зараз дуже важлива. Адже від вирішення проблеми рейдерства залежить життєдіяльність наших підприємств», – підкреслила перший заступник Голови Київської ОДА Світлана Свищева.

29 Mar 2019 14:12