“Укрзалізниця” почне боротьбу з підлітками-зачеперами
image

Мода на зацепірінг чи зачепінг стала пошестю серед підлітків. Це явище не лише спричиняє проблеми у залізничників, а й призводить до смертей та каліцтв.

Напередодні літніх канікул залізничники проведуть серед населення, насамперед дітей і молоді, місяць профілактики невиробничого травматизму. З початку 2019 роки унаслідок погоні за селфі травмувалися двоє дітей до 16 років, а минулого року за такий же період – шість дітей, з них двоє загинули.

У першу чергу буде посилено патрулювання станцій, на яких найчастіше фіксують зачеперів: “Київ-Пасажирський”, “Дарниця”, “Петрівка”, “Київ-Волинський”, “Фастів”, “Біличі”, “Ірпінь”, “Бровари” та інші. До профілактичних роз’яснювальних заходів у навчальних закладах столиці приєднаються правоохоронці. Планується провести понад 4 000 лекцій та бесід на підприємствах і в навчальних закладах, в першу чергу в районах поруч із залізничними коліями.

Залізнична охорона буде максимально задіяна, щоб попередити нові випадки травмування підлітків. А штрафи зобов’язані виплачувати батьки дітей і підлітків, які порушують правила безпеки, зокрема практикують зацеперство, роблять небезпечні селфі і хуліганять на об’єктах залізничного транспорту.

У 2018 року вони значно зросли і згідно зі статтею 184 (невиконання батьками або замінюють їх особами обов’язків по вихованню дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення становлять від 850 до 1 700 гривень.

15 Apr 2019 10:47