Заступник прокурора Ірпеня Максим Роговенко здійснює тиск на бізнес

Рішенням Апеляційного суду Київської області було скасовано намагання Ірпінського відділу Києво-Святошинської прокуратури арештувати земельну ділянку та об’єкт будівництва, де проводить свої роботи місцеве будівельне підприємство ПП “Сфера-2012”. Суд визнав подання прокуратури незаконним та безпідставним.

Разом з тим, у ПП “Сфера-2012” заявляють, що за їхньою інформацією, Ірпінський відділ прокуратури змушує Ірпінську поліцію додати до кримінального провадження ще одну кваліфікацію з метою накладання ще одного арешту. Метою цього тиску є примушення власника зефмельної ділянки до виділення квартир заступнику прокурора Ірпеня Максиму Роговенку.

Протягом останнього часу Максим Роговенко стоїть за організацією тиску на підприємства Ірпеня, Бучі та Приірпіння з метою перешкоджання їх господарській діяльності та подальшого отримання неправомірної вигоди.

ПП “Сфера-2012” будує в Ірпені на вулиці Соборна в Ірпені під найбільш елітним брендом на будівельному ринку Ірпеня та Приірпіння – ЖК “Центральний”. Як повідомляється, для будівництва підприємство має всі законні підстави – вчасно сплачує до бюджету громади орендну плату, має всі необхідні дозволи на будівництво. Відповідно, дії прокуратури, яка протизаконно намагається перешкодити веденню будівництва, є намаганням перешкодити веденню господарської діяльності. Ці дії прокуратури вже підпадають під статтю Кримінального кодексу України.

Як повідомив очільник компанії-забудовника Олександр Пікулик, за поданням прокуратури, раніше суддя Ірпінського суду наклав арешт на земельну ділянку на вулиці Соборній в Ірпені тим самим заблокувавши процес будівництва.

“Прокуратура Ірпеня робила все для перешкоджання законній господарській діяльності. Компанія, в свою чергу, понесла вагомі фінансові та репутаційні втрати. І все це за незрозумілими звинуваченнями правоохоронців, незаконність дій яких була підтверджена судом”, – наголосив керівник компанії-забудовника.

Як повідомляють у підприємстві, ухвалою Апеляційного суду Київської області, яка вступила в силу 30-го вересня, прокурору м. Ірпінь було повністю відмовлено в накладенні арешту та забороні користування земельною ділянкою.

“Повністю відмовлено в задоволенні клопотання прокуратури про арешт на об`єкт незавершеного будівництва та земельну ділянку, що розташована за адресою вул. Соборна, місто Ірпінь Київської області, загальною площею 0,5805 га. з мотивів безпідставності та незаконності такого арешту, що призвело до незаконного обмеження прав ПП “СФЕРА-2012” на володіння та користування вказаною земельною ділянкою”, – йдеться у рішенні суду.

Під час розгляду в суді апеляційної інстанції представник прокуратури, керуючись особистими вказівками заступника прокурора Ірпеня Максима Роговенка, намагався зберегти незаконний арешт, надавши заяву громадської організації «Стоп корупція» від 17.09.19 року до органів прокуратури, яка вже 19.09.2019 року відкрила провадження у новій справі за новою статтею про порушення правил охорони праці. Суд клопотання прокуратури відхилив як неналежне.

Втім, позицію суду не заважає Максиму Роговенку продовжувати тиск на бізнес. Незважаючи на те, що до зняття арешту практично 3 місяці господарюючий суб’єкт не здійснює жодної діяльності на даних земельних ділянках, прокуратура докваліфіковує дане провадження статтею про порушення правих охорони праці.

Також пан Роговенко закриває очі й на те, що ПП “Сфера-2012” не є підрядною організацією, що здійснює забудову на підставі договору, і не виконує будівельні роботи і т.д.

Таким чином, однозначно можна стверджувати, що дії прокуратури Ірпеня, яка виконує персональні вказівки заступника прокурора Максима Роговенка є обмеженням законної господарської діяльності з використанням наданих повноважень.

18 Oct 2019 15:26