Зводять будинки, а не садочки: бучанці скаржаться на проблеми з влаштуванням дітей у навчальні заклади
image

Усім відома проблема з обмеженою кількістю навчальних закладів у Бучі стає все гострішою. Через постійне збільшення кількості населення і забудовою міста, навчальні заклади для дітей не створюють. Через це у старій обмеженій кількості існуючих стає неможливим влаштування дітей на навчання.

“Що вони хочуть від Бучанської ОТГ, якщо центр Бучі тепер – руїна, а гарантії влаштування в садочок чи школу у нас немає. Це у мене немає – одного з найстаріших мешканців Бучі. Що казати про інших?”, – написав на своїй сторінці у фейсбуку бучанець Віталій Іщенко.  

“Молодшому сину виповнюється 2 роки 26 вересня, тому (логіка!)… в групу 2-3 роки він не попадає по їх шкалі… От якби родився 31 серпня, було б щастя… Це спеціально з нас роблять невдах з панщиною та дурнів? Старшого возимо з центру аж на Склозаводську. треба кілька годин “на логістику”. Поряд – три садочки. Працюємо на виробників палива та бюрократію!?”, – підсумував він.

Зауважимо, що навчальні заклади не мають законодавчих підстав для вікового обмеження дітей при прийомі до навчальних закладів. Однак, через забудовну політику міського голови Анатолія Федорука, за якої він особисто виступає гарантом “порядності” забудовників, але при цьому вони (очевидно, з його дозволу) не вкладаються у соціальні проекти. Найважливішими з яких наразі є зведення нових садочків та шкіл у Бучі. Через це наявні навчальні заклади у місті переповнені, і діти змушені навчатися у 2-3 зміни.

16 Apr 2019 12:34