Відомі геї України: активні хлопці, відкриті та закриті

Експерти громадської ініціативи “Аналізуй сам!” склали рейтинг найбільш відомих геїв України, які так чи інакше впливають на розвиток держави, окремо взятої сфери суспільного життя або окремого регіону країни. Серед них є ті, хто вже давно не приховує своєї сексуальної орієнтації; є ті, хто лише нещодавно вчинив камінг-аут; і є й ті, хто старанно приховує свої вподобання, стверджує видання КIПѢЖЪ та знайомить своїх читачів з рейтингом.

ЗМІ наголошує, що сексуальна орієнтація – право кожного. В Україні до гомосексуалів ставляться нормально. За оцінками фахівців ініціативи “Аналізуй сам!”, в Україні майже мільйон представників ЛГБТ. Лише в Києві є три спеціалізованих заклади: клуб “Андрогін”, клуб “Кібер” та кав’ярня-клуб “Помада”. Геїв в Україні постійно організовують та проводять “Марш рівності”.

Святослав Шеремет, президент громадської організації “Гей-форум України”

Лідер громадської організації “Гей-форум України” активно захищає права сексуальних меншин і є найяскравішим відкритим геєм України. За словами Святослава, перший секс із хлопцем у Святослава відбувся, коли йому було 20 років. Пан Шеремет має серйозні зв’язки в українскому парламенті – у 1998-1999 роках працював помічником Олександра Чародєєва (один із ключових соратників лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко), від якого звільнився через сексуальний скандал. Святослав активно бореться за легалізацію одностатевих партнерств. Його з впевненість можна назвати Геєм номер 1 в Україні.

Кость Гнатенко, поет, публіцист, співак, композитор, шоумен, арт-продюсер

Народився 8 травня 1961 року у Браїлові. Закінчив Гайсинське медучилище, збирався стати медиком. Але згодом поринув у культурно-мистецьке життя. Закінчив Вінницьке училище культури, де вже на той час, у 1980-х роках існувала так звана «династія гомосексуалістів». Після закінчення театральної студії у 1983 році вступив на філфак до Київського державного університету ім. Т. Шевченка. Як згадував Костя, його головним наставником був професор Олександр Іванович Білодід. З середини 1990-х рр. постійно живе в у м. Київ, де завдяки спонсорам отримав квартиру за адресою: вул. Малишка, буд. 17. У 1995 році починає кар’єру на телебаченні. До 1998 року веде ток-шоу «Бар „Чорний кіт“ на УТ-1, далі на телеканалі «Інтер». Починаючи з 1997 р., регулярно друкувався в журналі «Один з нас». Гнатенко заявив про те, що у парламенті близько 10% детутатського складу належить до геїв.

Віктор Пилипенко, позивний “Француз”, вояк АТО

Служив у батальйоні “Донбас” з вересня 2014-го до літа 2016 року. Ці рік і 10 місяців його служби припали на той час, коли батальйон бився в Широкино. Камінг-аут “Француз” зробив після служби, 8 червня 2018 року, опублікувавши повідомлення у Facebook. “Я був одним із тих, хто взяв участь у цьому інтерв’ю”, – написав він з посиланням на проект Антона Шебетко, який зробив серію портретів та записав інтерв’ю з ЛГБТ, що брали участь в АТО. Зараз Віктор створив групу “Військові ЛГБТ та їх союзники”. Він туди запрошує ЛГБТ-ветеранів і ветеранок, а також тих, хто воює зараз. Віктору 31 рік, він киянин.

Олексій Зіневич, бізнесмен, власник інтернет-провайдера “Бест”

В містах Ірпінь та Буча на Київщині люди називають підприємця Олексія Зіневича пестливо – “Льоша Зіна”. Причина банальна проста – Зіневич хоч і намагався приховувати свою сексуальну орієнтацію, втім, багато місцевих жителів знають про його гомосекуальні вподобання. Небагато людей знають про перший гомосексуальний досвід в житті Олексія. Втім, хлопцем Зіневича називають Ярослава Маляренка, якого Зіневич прихистив на своєму телеканалі “Погляд”, де Маляренко керує журналістами. Олексій Зіневич має тісні зв’язки з владою міста Буча, де він отримав землю на підставних осіб, зареєстровані в Бородянці, Алчевську, Немішаєвому та Світловодську. Зіневич є одним із найбільш скандальних геїв країни, його підозрювали у причетності до побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко (ну не любить він жінок).

Анатолій Єрема, креативний продюсер телеканалу 1+1

Анатолій є одним із найбільш талановитих геїв сучасності. Народився в Чернівцях. 1976 року Анатолій поступає на філологічний факультет Київського державного університету ім. Шевченка. Анатолій досконало володіє шістьма мовами і розуміє споріднені слов’янські мови. Викладав українську мову в Яґеллонському університету (м. Краків, Польща) та в Пенсільванському університету (м. Стейт Коледж, США). У 1997 — помічник прес-аташе Посольства США в Україні. У грудні 1997 року почав працювати на каналі «1+1». Спочатку як ведучий програми «Сніданок з 1+1» — з грудня 1997 по 1998 рік. З 2004 — веде програму «Документ», а з 2005 року — «Імперію кіно». 2006 — призначений Генеральним продюсером та головним режисером телеканалу «1+1 International». 2007 року в газеті «Бульвар Гордона» зізнався, що він гей (але у іншому інтерв’ю, він сказав, що заявляв про це 2005 року), пішовши на камінг-аут другим серед вітчизняних зірок (першим був 1997 року Костянтин Гнатенко). Виховує доньку та сина, живе разом зі своїм партнером.

Як бачимо, зазначає видання КIПѢЖЪ, геї за деякими одинокими виключеннями, є одними з рушіїв розвитку вітчизняної культури, шоу-бізнесу та телебачення. “Як кажуть в народі, “Краще бути реальним геєм, аніж моральним “пі…..ом!”, – резюмує ЗМІ.

02 Mar 2020 18:17