Київщина опинилася у трійці лідерів за обсягом капітальних інвестицій
image

Голова Київської ОДА Василь Володін заявив, що Київщина увійшла у трійку лідерівза обсягом капітальних інвестицій.

За його словами, завдяки розвитку бізнесу в області з’являються нові робочі місця, вдосконалюються виробництва та впроваджуються інноваційні підходи. Голова КОДА уточнив:

“З початку року наші підприємці освоїли понад 23,4 млрд грн капітальних інвестицій. Найбільшу їх частину спрямували в матеріальні активи – будівлі та споруди, обладнання та інвентар, а також транспорт. Якщо говоримо про нематеріальні активи, то це програмне забезпечення і бази даних”,- зауважує Володін.

Головним джерелом капітальних інвестицій виступають власні кошти підприємств та організацій. За рахунок них освоєно 56,8% загального обсягу. Частка кредитів банків склала 6,6%. Кошти державного та місцевих бюджетів становлять 5,2% капітальних інвестицій.

Згідно інформації наданої пресслужбою КОДА, за видами економічної діяльності найбільше капітальних інвестицій освоєно підприємствами будівництва (33,8% загального обсягу), промисловості (32,8%), сільського, лісового та рибного господарства (13,5%), оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (8,9%).

Зокрема капітальні інвестиції у житлове будівництво становили 6,9 млрд грн (29,6% загального обсягу).

13 Dec 2021 13:48