Бучанський різник: Нацполіція відкрила справу проти мера Бучі Федорука: має бути покараний (ФОТО)
image

Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти міського голови Бучі Анатолія Федорука, який у період із 24 лютого до 3 березня 2022 року самоусунувся від організації евакуації жителів громади, що призвело до всім відомої в усьому світі “Бучанської різанини”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на допис журналіста Віктора Бархоленка у Facebook.

Із заявою про вчинення кримінальних правопорушень Анатолієм Федоруком до правоохоронців звернулися майже 300 бучанців. Посилаючись на слова мера Бучі в інтерв’ю “Українській правді”, автори документа наголошують, що Федорук цілком усвідомлював рівень загрози, яка нависла над громадою, проте нічого не зробив для порятунку жителів. Міський голова закликав людей залишатися вдома, хоча, згідно із законодавством, був зобов’язаний організувати евакуацію як керівник органу місцевого самоврядування й голова комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Така бездіяльність мера Бучі нічим не була виправдана. У заяві наголошується:

Можливість здійснення оповіщення та евакуації населення на місцевому рівні була продемонстрована органами місцевого самоврядування в таких містах, як Київ, Ірпінь, Лозова та інші – на відміну від Бучанського міського голови Федорука А.П.

Мешканці громади переконані, що в разі утворення та належної роботи у Бучі комісії з евакуації населення, яку мав організувати очільник ОТГ, можна було б уникнути такої великої кількості жертв:

Кількість жертв була би в рази меншою, оскільки, почувши від Бучанського міського голови Федорука А.П. заклики про евакуацію, певна кількість з тих людей, що загинули внаслідок “Бучанської різанини”, встигла б безпечно евакуюватися.

Мешканці Бучанської громади, обіцяють тримати справу “бучанського різника” на суворому контролі. Активіст Віктор Бархоленко сповістив, що нещодавно надійшла проміжна відповідь про те, що справа передана на розгляд керівнику слідчого управління ГУНП в Київській області.


09 Sep 2022 20:20