Наступний навчальний рік у Бучі під загрозою через дефіцит місць у школах
image

За останні чотири роки населення Бучі удвічі збільшилося, та попри це не відкрито жодної нової школи. Діти змушені навчатися у дві, а у деяких закладах і у три зміни. Через це можливий зрив наступного навчального року.

Про це повідомили журналісти телеканалу ITV.

За словами авторів сюжету, за останні чотири роки населення міста Буча збільшилася майже вдвічі, а кількість дітей в школах зросла втричі. Діти в школах навчаються у дві, а в деяких, наприклад, в школі №4 навіть в три зміни.

Не дивлячись на масовий приплив населення, за останні роки так і не відкрили жодної школи. Будівництво нового корпусу для початкової ланки школи №3 заморожено через відсутність коштів. Також бучанські влада ніяк не добудують нове приміщення гімназії, яка працює в будівлі школи №4. Будівництво триває вже чотири роки і коли завершиться, не знає навіть міський голова Бучі Анатолій Федорук.

“Є надія, що в поточному році буде завершено дане будівництво. Маю сумніви, що до 1 вересня встигнемо, але ще не твердо, що не встигаємо. Залишилися тільки оздоблювальні роботи і закупівля відповідного обладнання. Маю надію все-таки, що, можливо, на 1 вересня встигнемо”, – заявив Анатолій Федорук.

З сюжету випливає, що навіть якщо гімназія буде добудована, то це лише частково вирішить питання перевантаженості школи №4.

“Будуються нові мікрорайони. Бажано, щоб в новому мікрорайоні будувалася і нова школа “, – зазначила директор Бучанської навчально-виховного комплексу (НВК) спеціалізована загальноосвітня школа (СЗОШ) I-III ступенів №4 Алла Літкевич.

Журналісти звернулися за коментарем до начальника відділу освіти Бучанської міськради Олегу Цимбала, який говорити на камеру відмовився, але на диктофон зазначив, що “у нас є загроза не запустити 1 вересня”.

08 Apr 2019 10:59