Агенція «Media Masters» Михайлини Скорик: чорний піар, боти, маніпуляції

Скандальновідома екс-журналістка Михайлина Скорик-Шкарівська повідомилав соцмережі про запуск сайту своєї PR-агенції «Media Masters» і про «масштабування» діяльності останньої в новому році. Водночас Скорик заявила, що при цьому масштабуванні «не полишатиме» Ірпінь та «інші громадсько-політичні активності». На думку медіа-експертів, PR-агенція може стати новим інструментом інформаційних маніпуляцій, на яких спеціалізується чорна піарниця, яка в кращі часи своєї діяльності залюбки обслуговувала олігархів-власників медіа.

Раніше Михайлина Скорик працювала в низці ЗМІ – газетах, журналах, на центральних телеканалах, порталі tochka.net. У 2012–2014 роках, у період правління Віктора Януковича, була випусковим редактором на телеканалі «Україна», який належить його соратнику Рінату Ахметову. У квітні 2014-го – саме тоді, коли почалися перші бойові дії на Сході України – перейшла на посаду головного редактора програми «Подробиці», що виходить на «Інтері». Працювала в команді російського пропагандиста Ігоря Шувалова, якого пізніше видворили з України. Під час роботи в «Подробицях» Скорик займалася очорненням політичних опонентів власників каналу.

Живе Михайлина Скорик в Ірпені, де вона мріє прийти стати чи то мером, чи то депутатом міськради. Враховуючи, що власних досягнень перед громадою в Михайлини немає, вона намагається звернути на себе увагу через чорний піар проти команди партії “Нові Обличчя” та лідера партії Володимира Карплюка.

Як основний майданчик для очорнення іміджу міста Ірпінь медійниця використовує групу свою групу у Facebook «Ірпінь Daily». Також Скорик публікує негативні статті про Ірпінь в інтернет-виданні “Сайт громади Приірпіння». До громади Приірпіння цей сайт жодного відношення немає, натомість контролюється скандальновідомою екс-журналісткою та подругою Михайлини Скорик – Іриною Федорів. Тут “два чоботи пара”. Саме Ірина Федорів стала лауреатом журналістської антипремії “Унітаз Року” та увійшла до ТОП-5 журналістів, які зганьбили честь своєї професії.

У липні 2019 року Михайлина Скорик балотувалася до парламенту по 95 округу, але безуспішно. Вона набрала втричі менше голосів, аніж її опонент Володимир Карплюк, хоча й намагалася використати бренд новоствореної партії «Голос» Святослава Вакарчука, а також, як згодом стало відомо, була одним із організаторів «ботоферми», яка під час виборів працювала в інтересах «Голосу» та активно використовувалася для дискредитації опонентів Скорик.

Як неодноразово повідомляли ЗМІ, причиною агресії чорнопіарниці, спрямованої проти колишнього мера Ірпеня, стала його відмова виділити їй другу земельну ділянку. Скорик отримала від мерії землю як вдова АТОвця Сергія Шкарівського, але коли дві дочки загиблого від першого шлюбу теж одержали земельну ділянку й квартиру, екс-журналіста розпочала інформаційну війну і проти них, і проти міської влади. Відібрати майно в дітей Сергія Шкарівського вона намагалася тоді, коли вже була одружена з іншим чоловіком і народила від нього дитину. Скорик досі продовжує маніпулювати посвідченням члена сім’ї загиблого у потрібних для неї ситуаціях.

Серйозний скандал викликав відкритий лист Наталії Левошко – рідної сестри Сергія Шкарівського. У цьому листі Наталія Левошко фактично пише про зраду Михайлиною свого чоловіка Сергія Шкарівського та його світлої пам’яті: “Вона багато пише у ЗМІ і у різні інстанції, яка вона ображена дружина і нещасна вдова, але не розповідає про іншу сторону свого життя. А саме: через два місяці після загибелі Сергія Михайлина завагітніла від іншого чоловіка. Як потім вияснилось, батько дитини – Іщенко Артем. Чоловік, який із своєю жінкою і сином проживав у родині мого брата, як переселенець з Донбасу, прихисток їм надав сам Сергій. Після народження свого сина Михайлина Михайлівна продала земельну ділянку за адресою Федорова 18, яку мерія міста допомогла їй оформити як вдові загиблого і купила собі житло за адресою вул. Комінтерна 68-є, де і проживає родиною із Іщенко Артемом (який залишив свою попередню родину), виховуючи свого спільного сина”.

Діяльність Михайлини Скорик з чорного піару фінансується скандальновідомим забудовником Лісової Бучі Олексієм Зіневичем. Зіневич є бізнес-партнером екс-регіонала, мера Бучі Анатолія Федорука та фігурантом десятків кримінальних проваджень щодо дерибану бучанської землі. Михайлина Скорик за гроші Зіневича відбілює його репутацію, адже США позбавили Зіневича візи через тиск на свободу слова, а Апеляційний суд заарештував землю під власним будинком Зіневича в Бучі.

Також варто нагадати, що Михайлину Скорик упімайли на крадіжці фото. Раніше Скорик була спіймана на брехні. Справа стосувалася розподілу державної субвенції на освіту. Активістка написала, що на освіту Ірпеня державою виділяється чимала сума і ці кошти залишаються невикористаними. Слова “активістки” спростував директор ірпінської ЗОШ № 13 Володимир Захлюпаний.

17 Jan 2020 09:57